Handtekeningen

Judix pMYbfZnAPzGw New York 7-08-2018
Judi MwtkgZNgGEnM New York 12-05-2018
GoldenTabs RzhQezCZTd New York 6-01-2018
JimmiNi ayDwHJXunWsMPEgifVN New York 23-10-2017
Barnypok iDiJFtcwWNqnbIl New York 8-07-2017
JimmiXzSq MBtfRUrccfyzpQIDlQZ New York 20-05-2017
Alain Claessens Herselt 11-02-2017
Barnypok OzsHQJtujK New York 28-12-2016
JimmiXS KpaXLdrBSiMFrAV New York 7-08-2016
Mark KJjPWpPqrq New York 11-05-2016
  1 2 3 4 ... 331  
3303 handtekeningen

Video

Steun

België kreeg de voorbije jaren af te rekenen met vele faillissementen, ontslagen en groeiende armoede. Toch doorstond ons land in vergelijking met zijn buurlanden de economische crisis tot nu toe relatief goed. Dat hebben we onder andere te danken aan onze sterke sociale welvaartsstaat, onze sterke sociale zekerheid en aan ons uniek systeem van de automatische loonindexering. Cijfers hebben aangetoond dat dit het instrument bij uitstek is om de koopkracht van de Belgen te vrijwaren. En een stabiele koopkracht is wat een economie – en zeker één in crisis – nodig heeft.

Ondanks alle aangetoonde voordelen ligt het indexmechanisme onder vuur van binnenlandse en Europese liberale krachten. Zij zien het liefst van al de index verdwijnen omdat ze er een bedreiging in zien voor de competitiviteit van het bedrijfsleven. Volgens ons zou het afschaffen of uitkleden van de index de Belgische economie juist veel kwetsbaarder maken voor de gevolgen van de crisis. Bovendien zou het voor de Belgische bevolking een onmiddellijke verarming betekenen. Zonder een automatische indexering van lonen en uitkeringen zouden we elk jaar zo’n 2 à 3% aan koopkracht inboeten!

Met deze petitie willen wij onze uitdrukkelijke steun uitspreken voor het behoud van de index. Alleen zo kunnen we onze sociale welvaartsstaat behouden en de gevolgen van de crisis zo goed mogelijk opvangen. Wil jij ons verzet tegen de aanvallen op de index ondersteunen? Is je organisatie bereid om ons initiatief te ondersteunen, uit te bouwen of te promoten? Onderteken dan deze petitie!

Heb je nog vragen over de doelstellingen en de uitvoering van ons initiatief, over het principe van de index of over bepaalde details, aarzel niet ons te contacteren!

Naam:
Voornaam:
Organisatie:
E-mail:
Telefoon:
Adres:
Postcode:
Stad:
Publiek:
Nieuwsbrief:
  verzend